Vi er en moderne tannklinikk som tilbyr både tradisjonell tannregulering og “usynlige” skinner (Invisalign). Alle våre behandlingsformer gir rett til refusjon fra Folketrygden/Helfo ved bittfeil. Vi tilbyr også noen tilleggstjenester (se nedenfor).

Vi jobber med nyeste medisinsk teknologi og behandler all informasjon elektronisk. Vi stiller høye krav til dokumentasjon (fotografier, røntgen og skanning), som er en grunnleggende forutsetning for en vellykket kjeveortopedisk planlegging og behandling – uansett hvilket behandlingsalternativ som velges. Dette danner grunnlaget for en god og forståelig kommunikasjon og kjeveortopeden vil gi deg god veiledning om behandlingsalternativer og pris under ditt første besøk hos oss. Vi tilbyr alle rentefri betaling fordelt over flere måneder, og vi har ingen uforutsette kostnader.

Kjeveortopedi er en spesialitet innen tannlegeyrket (3 års tilleggsutdannelse) som kun arbeider med diagnose og behandling av bitt- og kjeveavvik. Det gir oss det beste utgangspunktet for å bedre livskvalitet og trivsel for våre pasienter. Dette betyr ikke bare “rette” tenner, men fremfor alt godt samsvar mellom radene av tenner i alle tre dimensjoner. Vi har den kompetansen som er nødvendig for å få til et godt resultat.

Vi skiller ofte mellom fast og avtagbar tannregulering.

To typer fast regulering:

1. Tradisjonell tannregulering, metall

En tradisjonell tannregulering består av små klosser (brackets) i metall og en streng (bue) på forsiden av tennene. Denne type behandling er mest vanlig og gir rett til refusjon fra Folketrygden/Helfo ved bittfeil.

Vi tilbyr strikker i alle farger – noe som er veldig populært hos de minste. Strikkene byttes etter hvert besøk hos oss.

2. Keramisk tannregulering, hvit

En keramisk tannregulering består av små klosser (brackets) av glasskeramikk på forsiden av tennene. Klossene er hvite (gjennomsiktige) og er derfor mindre synlige, og fås mot et lite tillegg pr kjeve. Strengen (buen) som benyttes er av stål, slik som ved tradisjonell tannregulering. Her er renhold svært viktig, for at ikke misfarging skal oppstå. En keramisk tannregulering kan kombineres med tradisjonell tannregulering (for eksempel keramisk i overkjeven og tradisjonell i underkjeven. Denne type behandling gir rett til refusjon fra Folketrygden/Helfo ved bittfeil.

Avtagbar tannregulering

“Usynlig” – Invisalign (www.invisalign.no)

Vi er sertifisert og lisensiert bruker på alle Invisalign sine systemer. Invisalign består av en serie individuelt tilpassede plastskinner som skal anvendes hele døgnet. Skinnen skal kun tas ut når du spiser og ved tannpuss, og byttes ut i takt med at tennenes tannstilling forandrer seg. Dette er et enkelt, komfortabelt, gjennomsiktig, uttakbart og diskret alternativ – for både barn og voksne. Invisalign er mer kostbart sammenlignet med tradisjonell tannregulering. Denne behandlingen gir (fra 1. mars 2022) rett til refusjon fra Folketrygden/Helfo ved bittfeil.

Tannrens

Airflow “fresh-up”

Fjern belegg og overfladisk misfarging med Airflow tannrens! Airflow er en type tannrens som rengjør tennene på en smertefri, effektiv og skånsom måte ved hjelp av en blanding av salt, vann, trykkluft og et tilsatt smaksstoff. Denne typen tannrens gjør det mulig å komme til på vanskelige steder, og fjerner både bakterier og plakk. Airflow fungerer også som en forebyggende behandling mot tannkjøttsykdommer og andre plager med tennene. Gi tennene dine den glatte og polerte følelsen. Det er viktig at du jevnlig har en komplett undersøkelse hos din tannlege, som også fjerner tannstein. Har du mye tannstein som skal fjernes når du kommer til oss, vil det påløpe et tillegg i pris. Tannrens kan gjerne kombineres med tannbleking.

Tannbleking

Vi tilbyr tannbleking for hjemmebruk, godkjent av tannleger. Hos oss får du individuelt tilpassede blekeskinner som skal brukes i et tidsrom på 7-14 dager. Skinnene må brukes minst 2, helst 3 timer per dag – alternativt kan du sove med dem om natten.

I forkant av blekingen utfører vi en undersøkelse av dine tenner for å forsikre oss om at tennene dine er friske og vil tåle blekingen. Dersom du har hull eller andre sykdommer i tennene, tannkjøttet eller munnen, bør du avvente tannbleking til etter at dette er behandlet. Det er for øvrig viktig at du jevnlig har en komplett undersøkelse hos din tannlege. Det er heller ikke alle tenner som er like mottakelige for bleking. Derfor er det både trygt og smart å la tannlegen undersøke tennene dine før du bleker dem. Det blir best resultat hvis vi pusser og renser tennene kort tid før blekingen, slik at ikke plakk eller tannstein vil ligge i veien for blekemiddelet og forhindre et godt resultat.

Det er 18 års aldersgrense for tannbleking.

Litt om voksenbehandling

Det er en vanlig myte og misforståelse at voksne ikke kan bruke tannregulering. Dette er altså helt feil. Du kan bruke regulering i alle aldre, og det er aldri for sent. Så lenge tenner, tannkjøtt og bein er friske, kan tenner flyttes.
Flere voksne velger nå å gå i gang med tannreguleringsbehandling, selv om de ikke får dekket deler av utgiftene slik som unge under 20 år med bittfeil får. Men i enkelte tilfeller kan man også få støtte som voksen.

Vanlige grunner til å få regulering som voksen:

  • Ubehandlet bittfeil som ikke ble korrigert i barne/ungdomsår.
  • Du ønsker et penere smil.
  • Korrigere mellomrom mellom tennene.
  • Vandring/endring av tannstilling pga sykdom i tannkjøtt/beinfeste til tennene.
  • Tanntap forårsaket av traume mot hals/hode regionen.
  • En del av en annen tannbehandling som f.eks. protetisk erstatning (krone/broer og implantat).
  • Korreksjon av bittfeil som må behandles etter at veksten er avsluttet som ledd i kjevekirurgisk behandling.

_______________________________________________________

Moderne tannregulering for barn og voksne i Vestby